Sodelovanje: K natečaju so vabljene vse srednje šole v Sloveniji. Posamezna šola lahko na natečaj prijavi eno avtorsko pesem dijaka ali dijakinje v slovenskem jeziku, ki jo je napisal-a v katerem koli obdobju svojega pesniškega ustvarjanja. Priporočamo, da šola pesem izbere na podlagi internega natečaja med dijaki, ki so pesniško nadarjeni in si želijo sodelovati.

Sodelovanje na natečaju je za šolo brezplačno.

 

Prijava udeležbe: Prijavo na natečaj posreduje šola, ki jo dijak-inja obiskuje, najkasneje do četrtka, 4. februarja 2016. Pri prijavi se navede ime in naslov šole ter kontaktno osebo (ime, priimek, telefonska številka, e-naslov).

Prijava pesmi: Šola prijavi na natečaj izbrano pesem najkasneje do ponedeljka, 15. februarja 2016, do 15. ure na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Uspešno oddana prijava bo prejela elektronsko potrdilo o prejemu.

Pesem je potrebno oddati v besedilnem odklenjenem dokumentu (da se lahko tekst kopira), s pripisom avtorja pesmi (ime in priimek dijaka/dijakinje), šole, letnika in profesorja mentorja (slednji podatek ni obvezen).

S prijavo in oddajo pesmi se šola strinja z objavo pesmi, avtorja pesmi, šole, letnika in profesorja mentorja (ta podatek ni obvezen, če ni smiseln) na spletni strani in drugih medijskih kanalih projekta (s tem prevzema tudi odgovornost za pridobitev vseh potrebnih dovoljenj in pravic za sodelovanje izbranega dijaka /dijakinje v natečaju). Navedeni podatki bodo uporabljeni izključno za namen natečaja »Mala Veronika« in za namen promocije projekta.

 

Objava pesmi: Vse pravočasno oddane pesmi bodo objavljene hkrati na spletni strani Veronikine nagrade (www.veroniki-veceri.si) najkasneje do 20. februarja 2016, in sicer po vrstnem redu prispetja pesmi. Pesmi lahko po zaključku natečaja ostanejo v arhivu projekta Veronikina nagrada na spletnih straneh.

 

Ocenjevanje: Ocene za izbor najboljše pesmi za nagrado »Mala Veronika« bosta dali 3-članska strokovna žirija, ki jo imenuje organizator natečaja, in »občinstvo«.

Obdobje e-glasovanja: Svoj glas bo mogoče oddati na spletni strani projekta (www.veroniki-veceri.si) od 22. februarja od 8. ure do 22. marca do 15. ure.

Strokovna komisija neodvisno od glasovanja občinstva izbere 5 nominiranih pesmi in jih sporoči organizatorju. Organizator med 5 nominiranimi pesmimi po zaključenem e-glasovanju določi zmagovalca glede na število prejetih glasov posamezne nominirane pesmi na spletu. Nominirana pesem s strani strokovne žirije z največ glasovi občinstva zmaga. Če imata dve nominirani pesmi enako število glasov, zmaga tista, ki jo je strokovna komisija uvrstila višje.

Razglasi se tudi zmagovalna pesem občinstva. To je tista, ki ima največ glasov s strani občinstva, ne glede na izbor strokovne žirije.

 

Razglasitev zmagovalca: Zmagovalec/ka natečaja bo znan/a najkasneje do 20. maja 2016.

Nagrada: Skupni zmagovalec (dijak/inja) prejme denarno nagrado 400 € bruto s plaketo, Veronikino antologijo Pesmi Parnasa in vabilo na predstavitev zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade. Nagrada za zmagovalno pesem se dijaku/dijakinji podeli na dogodku ob podelitvi Veronikine nagrade 2016, ki bo v torek, 30. avgusta 2016, na Starem gradu Celje oziroma v primeru slabega vremena v Narodnem domu Celje.

Zmagovalec občinstva prejme Veronikino Antologijo Pesmi Parnasa.

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

 

Lepo vabljeni k sodelovanju!

 

pdfPravila natečaja v pdf obliki.

docxObrazec za prijavo na natečaj Mala Veronika.docx

 

Kontaktna oseba s strani organizatorja:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
T: 03/ 42 66 716
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.