Mala Veronika baner

Spoštovani ravnatelji, profesorji, dijaki!

Mala Veronika tudi letos, peto leto zapored, mlade pesniške upe vabi k sodelovanju v pesniškem natečaju »mala Veronika 2020«. Z natečajem spodbujamo srednješolce k pesniškemu izražanju in jim odpiramo pot za predstavitev njihovega pesniškega ustvarjanja.

Natečaj organizira Fit media d.o.o. (Kidričeva ulica 25, 3000 Celje), pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in zlatnika poezije, ki se podeli pesnikom za življenjski pesniški opus.

Glavna nagrada pesniškega natečaja je 400 € bruto za zmagovalno pesem oziroma avtorja/avtorico pesmi in predstavitev pesmi na Večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade in zlatnika poezije 2020.

Sodelovanje na natečaju je brezplačno, prijava je možna do petka, 24. aprila 2020.

Oddaja pesmi (ena šola, ena pesem) poteka do ponedeljka, 11. maja 2020, do 15. ure. - Zaradi novega terminskega razporeda je oddaja pesmi podaljšana do konca maja 2020.

Spodaj najdete več informacij in pravila natečaja ter obrazec za prijavo na natečaj. Informacije o natečaju lahko spremljate tudi na tej spletni strani.

Vabljeni k sodelovanju!

Lepo vas pozdravljamo!

Vanesa Čanji,
direktorica



Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl, 03 42 66 716, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

OBVESTILO: Epidemija koronavirusa je posegla tudi v potek male Veronika 2020, zato se objava pesmi in spletno glasovanje prestavi. Prijave šol na natečaj so potekale nemoteno in so se zaključile v petek, 24. 4. 2020. Nov terminski razpored zaenkrat še ni znan, bomo pa informacijo o tem objavili, ko bo znano kaj več.

Podaljšali pa smo rok za oddajo pesmi za natečaj mala Veronika 2020, in sicer do konca meseca maja.

Hvala za vaše razumevanje.


pdfPravila natečaja mala Veronika 2020

docxObrazec za prijavo na natečaj mala Veronika 2020.docx


Sponzor male Veronike 2020:

Vivapen