Vrhunec Veronikinih večerov 2009: NEKOGA MORAŠ IMETI RAD...

Vabljeni na Veronikin večer poezije s slavnostno podelitvijo nagrad na Starem gradu,v torek, 25. avgusta 2009.

 

Na 5. Veronikinem večeru bodo sodelovali:

 

Pesniki: Cvetka Bevc, Ivan Dobnik, Miriam Drev, Kristina Hočevar, Peter Kolšek, Ivan Minatti, Peter Semolič, Jože Snoj in Lucija Stupica

 

Utemeljitev žirije za Veronikino nagrado 2009:

Jelka Kernev Štrajn, predsednica strokovne žirije

Utemeljitev priznanja Zlatnik poezije 2009:

Jože Volfand, prokurist, Fit media d.o.o.

 

Govornika:

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje

Slavko Pregl, predsednik Društva slovenskih pisateljev

 

Glasbeni izvajalci:

KVINTET GAMMA: Anja Čretnik Videmšek - violina, Mihael Strniša - akordeon, Aljaž Cvirn - kitara, Miha Firšt - kontrabas, Gregor Deleja - klavir

TANGO NUEVO PLESALCA: Marta Hojker in Mitja Drenik, iz plesne šole BA tango

 

Moderatorka: 

Andreja Petrovič

 

 

Strokovna žirija je kot nominirance za letošnjo Veronikino nagrado izbrala Kristino Hočevar za zbirko Repki (založba ŠKUC), Petra Kolška za zbirko Opuščanje vetra (Litera), Lucijo Stupico za zbirko Otok, mesto in drugi (Študentska založba, Litera), Petra Semoliča za zbirko Rimska cesta (Cankarjeva založba) in Jožeta Snoja za zbirko Kažipoti brezpotij (Nova revija).

Zlatnik poezije prejme letos pesnik Ivan Minatti za njegov življenjski pesniški opus, za ustvarjalno požlahtnenje slovenskega jezika in njegov prispevek slovenski kulturi. 

Vabljeni torej na podelitev nagrad, ki bo v torek, 25. avgusta 2009, s pričetkom ob 19.30, na Starem gradu. Vstop je brezplačen, pridružite se nam kakšno minutko pred pričetkom in si zagotovite svoj sedež. V primeru dežja se preselimo v Narodni dom.