Onkraj mavrice z Miho Alujevičem, orkestrom pod taktirko Matjaža Brežnika in posebno gostjo Shirlie Roden smo zaključili letošnje Veronikino poletje. Vreme nam je bilo zopet naklonjeno, saj smo letos lahko doživeli Veronikine večere v objemu Starega gradu kar petkrat.

Tradicionalno se je direktorica Fit medie mag. Vanesa Čanji na zaključni prireditvi zahvalila vsem prijateljem Veronike, našim sponzorjem. Veronikino vrtnico je za večletno sponzoriranje Veronikinih večerov podelila NLB, Podružnici Savinjsko Šaleški, Friderikov stolp pa za večletno sponzoriranje kulturnih projektov Fit medie in Veronikinih večerov družbi Adriatic Slovenica, PE Celje.

Letošnja Veronika je bila očitno zelo vabljiva, saj je pritegnila največ obiskovalcev doslej - več kot 4.000. Posebej smo veseli, ker so Veronikini večeri letos še odločneje predrli regijske okvire in postali slovenski dogodki. Pesniški večer s podelitvijo Zlatnika poezije in Veronikine nagrade pa je že tako tradicionalno ustoličen v nacionalni prostor poezije.

Pripravljamo že koncerte v okviru Veronikinih večerov 2010. Veseli bomo vaših predlogov in idej, katere skupine naj povabimo v naslednjem letu. Pošljite nam jih.