Nominiranci za Veronikino nagrado 2009

Letošnja žirija za Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta je med okrog 300 pesniškimi zbirkami izbrala pet nominirancev, in sicer: Kristino Hočevar za zbirko Repki (založba ŠKUC), Petra Kolška za zbirko Opuščanje vetra (Litera), Lucijo Stupico za zbirko Otok, mesto in drugi (Študentska založba), Petra Semoliča za zbirko Rimska cesta (Cankarjeva založba) in Jožeta Snoja za zbirko Kažipoti brezpotij (Nova revija).

Žirija, v kateri so Jelka Kernev Štrajn kot predsednica, Alenka Zor Simoniti in Milan Vincetič, bo lavreata razglasila na literarnem večeru na Starem gradu v Celju 25. avgusta v okviru Veronikinih večerov 2009. Veronikino nagrado v višini 4000€ bruto bo letos Mestna občina Celje podelila že trinajstič, nagrado pa sta podprla RIKO in Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Lavreat prejme tudi posebno listino Mestne občine Celje.

Doslej so Veronikino nagrado prejeli: Iztok Osojnik, Aleš Šteger, Josip Osti, Ciril Zlobec in Marjan Strojan, Milan Jesih, Miklavž Komelj, Milan Dekleva, Erika Vouk, Ivo Svetina, Ervin Fritz, Taja Kramberger in Tone Pavček ter Milan Dekleva.

Za več informacij: Fit media, 03/42 66 700, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.