eroikaČetrtek, 3. julij 2008, ob 19.30 uri
Ledena dvorana v Celju

Trije izjemni vokalisti, zbrani v tercetu Eroika, so nase prvič opozorili na Emi 2007, ko so s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja osvojili Slovenijo. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, brez dvoma tudi po strokovno-tehnični plati povsem enakovredni pop-opernim pevcem, zbranim v slovitem kvartetu Il Divo. Premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru je formula uspeha Eroike. Letošnjega septembra so izdali težko pričakovani prvenec, ki med drugim vsebuje sveže interpretacije znanih slovenskih uspešnic Ko zvonovi zapojo, Stop, Dan ljubezni, Namesto koga roža cveti, Ko mene več ne bo ter španske prepesnitve velike uspešnice Ti si mi v krvi ob spremljavi simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta, aranžerja in producenta skupine Patrika Grebla.

bluegrassČetrtek, 17. julij 2008, ob 20.30 uri
Stari grad (v primeru dežja Narodni dom)

Skupina Bluegrass Hoppers je nastala kot trio, z imenom Coun't Štajerska, februarja 1982. Nastala je v času, ko je Maribor veljal za slovenski in tudi jugoslovanski Nashville. V mestu so delovale skupine kot D'Drava Country Dečki, Pohorje Express, Country Ketchup in še kakšna bi se našla. A Bluegrass Hoppersi so po nečem izstopali. Izstopali na več načinov. Najprej po tem, da jim ni bilo mar za komercialne country uspešnice, če pa so jih že preigravali, so jim dali nek drugačen, svoj pečat. Country glasba zanje nikoli ni bila uvožen modni trend, ampak glasbeni izraz, v katerega je mogoče vključiti tudi druge glasbene zvrsti, od rock and rolla do etno glasbe. S tem so še enkrat pokazali in dokazali, da je glasba pravzaprav edina stvar, ki ne pozna meja, ne dejanskih, ne kulturnih.
V preteklih 25 letih, je skupina Bluegrass Hoppers s svojim entuziazmom in nepotvorjeno energijo pustila neizbrisen pečat in v precejšnji meri obogatila glasbeno dogajanje v Sloveniji in sosednjih evropskih državah. V svoje interpretacije, je vnašala osnove bluegrassa, okrepljenega z ritmi rock & rolla, močjo rhythm'n bluesa, vse skupaj pa začinila z primesmi gospela, reggeja, jazza, folka in countryja. S svojo glasbo in nastopi, je skupina Bluegrass Hoppers dokazala, da inovativnost, raznovrstnost in kreativnost vedno najdejo pot do publike, ki od glasbenika zahteva iskrenost, talent in predanost.

klapaČetrtek, 24. julij 2008, ob 20.30 uri
Stari grad (v primeru dežja velika dvorana Celjskega doma)

Klapa "Ragusa" nastopa od leta 1977. Lanski jubilej je praznovala z uspešnimi nastopi doma in v tujini kot ena najbolj popularnih dalmatinskih klap. Njen slog temelji na sintezi dubrovniške-dalmatinske tradicije z vnašanjem elementov moderne interpretacije. Poletnosti in talentu ansambla je nedvomno veliko prispevalo sodelovanje z znanim glasbenikom Šelom Jusičem.

fake_08Četrtek, 28. avgust 2008, ob 20.30
Stari grad (v primeru dežja velika dvorana Celjskega doma)

Skupino Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil kitarist Igor Leonardi, ki je bil v začetku osemdesetih soustanovitelj kultnih slovenskih avant skupin Begnagrad in Quatebriga. Šolal se je na graški akademiji za jazz, deset let pa je živel in ustvarjal v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryem, Metalico ter drugimi znanimi glasbeniki.
Zasedba Nino de Gleria – bas, Aljoša Jerič– bobni, Igor Leonardi - kitara, Jelena Ždrale – violina, Ana Vipotnik,  – vokal  in Primož Fleischman - saksofoni

pero08Četrtek, 4. september 2008, ob 20.30 uri
Stari grad (v primeru dežja velika dvorana Celjskega doma)

Leta 1977je s sociologom Gregorjem Tomcem ustanovil skupino Pankrti, ki je delovala do leta 1987. Preden je začel s zelo uspešno samostojno glasbeno kariero je ustanovil še rock skupino Sokoli. Sokoli so bili svoj čas prav tako najbolj uspešna slovenska rock skupina in so prejeli tudi številna priznanja. Zaznamoval jih je trd zvok in po njem so iztopali od drugih podobnih slovenskih bandov, ki tak zvok niso osvojili še do danes.Peter Lovšin je kasneje naredil še mnogo super hitov, Hiša nasprt sonca, Najboljši par, Julita, Najboljš' je bit zadet, Dobri profesor, Tečaj romantike Skupaj z Vladom Kreslinom in Zoranom Predinom je leta 2000 posnel slovensko nogometno himno »Slovenija gre naprej« za katero je napisal besedilo in ki je še vedno in tudi bo najbolj prepoznavna slovenska športna himna.