fake_08Četrtek, 28. avgust 2008, ob 20.30
Stari grad (v primeru dežja velika dvorana Celjskega doma)

Skupino Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil kitarist Igor Leonardi, ki je bil v začetku osemdesetih soustanovitelj kultnih slovenskih avant skupin Begnagrad in Quatebriga. Šolal se je na graški akademiji za jazz, deset let pa je živel in ustvarjal v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryem, Metalico ter drugimi znanimi glasbeniki.
Zasedba Nino de Gleria – bas, Aljoša Jerič– bobni, Igor Leonardi - kitara, Jelena Ždrale – violina, Ana Vipotnik,  – vokal  in Primož Fleischman - saksofoni

Skupina Fake Orchestra izvaja širok spekter glasbenih zvrsti. Njen program sestavljajo skladbe, ki lahko zadovoljijo najzahtevnejšo publiko ali pa ustrežejo le zabave željnemu občinstvu.
Tako se v programu skupine znajdevajo na prvi pogled nezdružljive glasbene zvrsti, ki pa v stilsko razpoznavnih izvedbah zaživijo kot dobro premišljena celostna podoba.
Skupina poleg avtorskih skladb v svoj program vmešča tudi sveže predelave slovenskih narodnih pesmi in  vsem  znanih standardov. Zvoki italjanskih popevk in bosanskih sevdalink se prepletajo z odmevi jazzovskih evergreenov, ritmi Afrike in latinske Amerike – skratka stilni konglomerat, ki ga sami označujejo z besedo "fake" ali ponaredek.sponzorji_fake_08