Manca Izmajlova na Veronikinih večerih 2009Slovensko srce

Koncert je potekal 30.7.2009. Vse, ki ste ga zamudili, vabimo na ostale koncerte, ki bodo potekali v okviru letošnjih Veronikinih večerov.

Priznana slovenska pevka že vrsto let nastopa na najbolj imenitnih odrih doma in v tujini (doslej je gostovala v 14 državah, na treh kontinentih). Bogata žametna barva glasu, srčnost, odlična pevska tehnika in profesionalnost so očarali poslušalce na njenih koncertih.

Njen repertoar je obsežen - od skladb iz vseh obdobij muzikala in biserov klasične glasbe do narodnih pesmi raznih držav, popularnih pesmi in jazza.  Njena umetniška pot je prav tako pestra. Zaključila je akademijo za muzikal Mountview Theatre Academy v Londonu, potem pa šolanje nadaljevala na glasbenem kolidžu Konservatorija Čajkovski v Moskvi, smer operno petje.

Zadnja leta se je zelo posvetila slovenski in slovanski glasbi. Je namreč mnenja, da se mora človek vedno zavedati svojih korenin in da je glasba iz slovanskega sveta premalo poznana in popularna.

Njen album Slovensko srce se vse od izida nahaja pri vrhu lestvice najbolj prodajanih albumov v Sloveniji. Tudi album Slovanska duša je bila v Sloveniji sprejeta z navdušenjem. Izšel je tudi v Južni Koreji in v še nekaj azijskih državah. V spletni prodaji je na voljo v trgovinah po vsem svetu. Gre za unikaten produkt tudi v svetovnem merilu.

Leta 2007 je Manca Izmajlova sodelovala na velikem pevskem tekmovanju v Rusiji, kjer je med več kot 2000 udeleženci prejela drugo nagrado v kategoriji profesionalnih solistov.

Oglejte si fotografije s prireditve.

Spletna stran Mance Izmajlove