Miha AlujevicgMiha Alujevič, kolektiv 69 ter Orkester Musica Camerata in Matjaž Brežnik, posebna gostja večera Shirlie Roden

Onkraj mavrice/Over the rainbow (koncert najlepših melodij iz muzikalov)

Po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani na oddelku za jazz in zabavno glasbo, v razredu profesorice Nade Žgur je Miha Alujevič nadaljeval šolanje na VIENNA MUSICAL SCHOOL na Dunaju.

Redno nastopa na raznih festivalih in oddajah v Sloveniji (MMS, Slovenska popevka, Orion, Zvezde pojejo…) in v tujini (Hrvaška, Avstrija, Francija, Nemčija...). Za izvajanje francoskih šansonov je na mednarodnih festivalih prejel nekaj pomembnih nagrad (Soiree de la chanson Francaise v Splitu 2. nagrada strokovne žirije, 3. nagrada publike…). Nastopa z različnimi big bendi, revijskimi orkestri, simfoničnimi orkestri, s pianisti in z manjšimi zasedbami v Sloveniji  (Big Band Žabe, Simfonični orkester Domžale - Kamnik, Pihalni orkester Tržič, NOORDunk, Kolektiv 69,...) in tujini, sodeluje z radijskimi in televizijskimi hišami. Njegov program je raznovrsten – od jazza in francoskega šansona do muzikala.
Kot gledališki režiser je Miha Alujevič magistriral na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu. Režira gledališke in operne predstave profesionalnih in ljubiteljskih gledališč v Sloveniji in na Hrvaškem. Za režije predstav in za svoja dramska besedila je prejel številne domače in tuje nagrade: REKTORJEVO NAGRADO UNIVERZE V ZAGREBU, ZLATA PALIČICA 1996, BRONASTI GRB MESTNE OBČINE CELJE.
 
Kot igralec in pevec nastopa v produkcijah muzikalov v gledališčih doma in v tujini, posoja glas v risankah, vodi prireditve in koncerte.

Oglejte si fotografije s prireditve.

Spletna stran Miha Alujeviča