Gušti in Polona na Veronikinih večerih 2009Gušti in Polona, Veronikin večer Vedno zame.

Koncert je potekal 13.8.2009. Vse, ki ste ga zamudili, vabimo na ostale koncerte, ki bodo potekali v okviru letošnjih Veronikinih večerov.

Potem ko je Gušti leta 2002 zapustil skupino Big Foot Mama, v kateri je začel plodno glasbeno in avtorsko pot ter napisal skladbe, kot so Led s severa, Fenomen, Tatoo, Črn tulipan, Garbage hip hop, Nisem več s tabo… je malokdo pričakoval tak razplet dogodkov.

Leta 2002 je izdal ploščo Dolce Vita, na kateri je sodelovalo lepo število zvenečih glasbenih gostov: Buda (Elvis Jackson), Bajaga, Tomi M. (Siddharta), Aleš Hadalin, AnÄ‘a Marić, Alya, Borut Marolt (Prisluhnimo tišini)… med gosti pa je bila tudi Polona Kasal, takrat novo ime na slovenski glasbeni sceni. S Polono sta sodelovanje nadaljevala na koncertnih nastopih, nato pa sta se odločila za skupno ploščo. V slovensko glasbeno sceno sta vnesla nov, svež zvok in postavila nove temelje urbanega pop alter zvoka. Njuni skladbi Mine leto in Vedno Zame iz prvega albuma Dolce vita sta postali stalnica na vseh radijskih in TV postajah.
Leta 2005 je izšel njun drugi album pod naslovom GP, ki ga je zaznamovalo več uspešnic. Zdaj pripravljata novo glasbeno presenečenje. 

Poleg Guštija (kitara, vokal) in Polone (vokal) zasedbo sestavljajo še Peter Dekleva (kitara), Andrej Zavašnik (bobni), Anej Kočar (bas kitara) in Jernej Jurc (klaviature). Torej šestčlanski bend izkušenih glasbenikov in zdrav slovenski pop / r'n'r.

Oglejte si fotografije s prireditve.