_DSC3935Nastopajo: slovenski pesniki in pesnice

Torek, 23.8.2011, ob 19.30
Lokacija: Stari grad (v primeru slabega vremena v dvorani Narodnega doma)

Veronikino nagrado bo Mestna občina Celje letos podelila že petnajstič. Zlatnik poezije pa Fit media sedmič. Letos je Ljubljana svetovna prestolnica knjige, Celje s podelitvijo obeh nagrad pa ostaja prestolnica poezije. Letos še posebej, ker nagrada slavi majhen jubilej, petnajstletnico. Brez knjige in poezije bi bil človek osiromašen in življenje bi bilo manj osmišljeno, kar dokazujejo celjski pesniški večeri. Doslej so Veronikino nagrado prejeli: Iztok Osojnik, Aleš Šteger, Josip Osti, Ciril Zlobec in Marjan Strojan, Milan Jesih, Erika Vovk, Ivo Svetina, Ervin Fritz, Tone Pavček in Taja Kramberger, Milan Dekleva, Jože Snoj ter lani Andrej Medved. Zlatnik poezije so dobili Ciril Zlobec, Tone Pavček, Kajetan Kovič, Miroslav Košuta, Ivan Minatti in Neža Maurer.

Vstop prost.

 

Znani nominiranci za Veronikino nagrado 2011

Strokovna žirija za podelitev 15. Veronikine nagrade

Nominiranci za Veronikino nagrado 2011

Prifarski_muzikanti

Večer ljudskih in zimzelenih melodij

 

Nastopajo: Prifarski muzikanti

Četrtek, 4.8.2011, ob 20.30

Lokacija: Stari grad (v primeru slabega vremena v dvorani Celjskega doma)

Prifarski muzikanti  so ansambel, ki je svojo glasbeno pot začel pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Poseben zvok dajejo skupini večglasno petje, tamburaški instrumenti, violina, harmonika in še nekateri tradicionalni instrumenti. Skupina se je v slovenskem prostoru uveljavila kot odličen reprezentant na področju etno glasbe, v programu pa so tudi  zimzelene melodije, dalmatinske, ruske, irske in druge popularne skladbe.


Obvestilo: Slovenski večer bo v dvorani Celjskega doma
Objavljeno: 4.8.2011 9:30

 

 

Uglasena_ribaV deželi šansona

Nastopajo: Skupina Uglašena riba in gostja Jana Kvas

Četrtek, 28.7.2011, ob 20.30
Lokacija: Stari grad (v primeru slabega vremena v dvorani Celjskega doma)

Jana_Kvas_Foto_Natasa_MuellerKulturno-umetniško društvo Uglašena riba združuje mlade celjske glasbenike, ki so leta 2010 sodelovali na Festivalu slovenskega šansona in zmagali s skladbo Magnolija. Toda za francoski večer so skupaj s celjsko šansonjerko in pesnico Jano Kvas pripravili izbor najlepših francoskih šansonov. In dodali bodo še nekaj lastnih skladb.


Obvestilo: Francoski večer bo v dvorani Celjskega doma
Objavljeno: 28.7.2011 9:30

 

Vesna_Zornik_-_Foto_Andrej_SusmeljVečer popularne argentinske muzike

Nastopajo: TangoApasionada in Vesna Zornik

Četrtek, 21.7.2011, ob 20.30
Lokacija: Stari grad (v primeru slabega vremena v dvorani Celjskega doma)

Vesna Zornik, znana kot glavna vokalistka zasedbe Katalena, je nedvomno ena najbolj izraznih pevk v Sloveniji. S svojim prepoznavnim vokalom in neizmerno karizmo je marsikateri ljudski pesmi dala svoj osebni pečat. Po odločitvi za solistično kariero je izdala solistični prvenec TangoApasionada. TangoApasionada ponuja glasbena dela znanih in manj znanih avtorjev tega žanra v novi, sodobni preobleki.

Obvestilo: Argentinski večer bo v dvorani Celjskega doma

 

 

Vtis obiskovalke:

»Najlepša hvala za krasen večer. Bilo nas je pet in vsi smo uživali. Bilo je super, neponovljiva izkušnja. Vsako poletje prihajamo v Slovenijo in uživamo v čudoviti deželi. Radi si pogledamo prireditve na Starem gradu v Celju. Tokrat pa je bilo prvič, da smo bili v lepi dvorani Celjskega doma. Res smo imeli čudovit večer.« Ga Ferissa iz Izraela

 

 

 

 

 

 

Toti_Big_Band_in_Bostjan_Bracic

Zlata trobenta Louisa Armstronga
(koncert ob 110-letnici rojstva Louisa Armstronga)

Nastopa: Toti Big Band
Vokalist: Boštjan Bračič


Četrtek, 14.7.2011, ob 20.30
Lokacija: Stari grad (v primeru slabega vremena v dvorani Celjskega doma)


Toti big band Maribor, ki ga sestavlja dvajset priznanih glasbenikov in ga uspešno vodi profesor glasbe mag. Edvard Holnthaner, je s številnimi nastopi v Mariboru, Sloveniji in tujini, v radijskih in televizijskih oddajah postal eden od zaščitnih znakov kakovostnega jazza. S posebnim koncertom se je spomnil svetovne legende jazza, obletnice njegovega rojstva.

Vtis obiskovalke:

"Nocoj sem uživala na Ameriškem večeru. Tudi dež ni mogel pokvariti vzdušja in lepih občutkov ob kakovostni glasbi in v čudovitem ambientu. Res je bil večer za dušo in prepričana sem, da bodo tudi naslednji večeri takšni. Da bi le vreme zdržalo, saj nobena dvorana ne more nadomestiti prizorišča na gradu." Ga. Alenka

 

 

alt