Dve leti zapored smo na podelitvi Veronikine nagrade razglasili tudi dobitnika Zlatnika poezije. Zlatnik poezije podeljuje Fit media kot pobudnik in organizator Veronikine nagrade izbrancu - pesniku.

Letos je to Kajetan Kovič za njegov izredni življenjski in literarni opus, za ustvarjalno požlahtnenje slovenskega jezika in kulture in za velik prispevek k spoznavanju evropskih literatur. Kajetan Kovič je prejel Zlatnik poezije na sklepnem Veronikinem večeru 6. septembra 2007, ker bo v dneh podelitve Veronikine nagrade sodeloval na pesniškem srečanju v Makedoniji.

Na Veronikinem večeru 6. septembra, ko bosta v programu nastopila vrhunska ustvarjalca Alenka Gotar in Jure Godler in bomo z njima zaokrožili Veronikino poletje, bomo najprej podelili Zlatnik poezije 2007 Kajetanu Koviču, nato pa se s kristalnim Friderikovim stolpom zahvalili sponzorju leta Banki Celje za večletno podporo kulturnih prireditev, ki jih organizira Fit media. Zlatarna Celje pa bo prejela kot stalni podpornik Veronikinih večerov Veronikino vrtnico.